Inschrijving historische wandeling 19 september 2021 is geopend (nog 3 plaatsen beschikbaar)

Op zondag 19 september 2021 organiseert het Ecrevissecomité een historische wandeling door Obbicht vanaf 13.30 uur s'middags. Met een rondgang langs ruim twintig oude panden, monumenten en kapelletjes brengt het comité het verleden tot leven. Kosten €5,00 p.p.

Deelname aan dit evenement kan alleen via inschrijving vooraf via de internet link die U onderaan deze tekst vindt en die U naar een inschrijfformulier brengt als U er op klikt.

Achtergrond van dit evenement

Stond er niet ooit een huis op die plek? Wat voor winkel stond er ook alweer? Waar nu een huis staat, stond vroeger een boerderij. Dacht ik. Het geheugen laat ons soms in de steek. En de geschiedenis verdwijnt. Het Ecrevissecomité wil het verleden levendig houden. Deze historische wandeling voor iedereen is hier onderdeel van.

Geschiedenis

Obbicht telt acht rijksmonumenten en acht gemeentelijke monumenten. Kasteel Obbicht en de nabijgelegen kasteelhoeve en de kerktoren zijn enkele rijksmonumenten waar we langs wandelen. Maar nog veel meer. Ook komen we langs ruim twintig oude panden, zoals woonhuizen en voormalige winkels. Het bijzondere is dat een deel van de huidige bewoners de geschiedenis van hun pand met ons heeft gedeeld.

Route

Voor iedereen die ons dorp wil leren of nog beter wil leren kennen, is deze wandeling zeer geschikt.  De route begint bij de Harmoniezaal, Koestraat 8 in Obbicht. We beginnen om 13.30 uur. Iedere tien minuten start er een groep van zo’n 15 deelnemers. Een gids zal de deelnemers leiden naar al het moois van Obbicht. De laatste groep vertrekt om 15.00 uur.

Alle groepen eindigen bij het Sjöttelokaal (thuisbasis Schutterij Sint Willibrordus) aan de Maas in Obbicht.

Daar kunnen de deelnemers dan nog genieten van een hapje en een drankje met muziek uit de zestiger en zeventiger jaren, samengesteld door voormalig DJ - Paul Fox van het “Kelderke”.

De lengte van de route is 4,3 kilometer. De duur is ongeveer 2 uur. Tijdens de tocht zijn er nog twee pleisterplaatsen waar u ook kunt genieten van een drankje en het uitzicht.

Deelname

De inschrijving kan gedaan worden door op onderstaande blauwe inschrijfknop te klikken en is pas definitief na het betalen van de deelnamekosten van €5,00 per persoon aan het Ecrevissecomité.

Voor dit geld krijgt iedere deelnemer een boekje waarin alle historische locaties kort omschreven staan met een routekaartje. Jongeren tot 16 jaar, mits in gezelschap van ouderen, kunnen gratis deelnemen maar moeten wel ingeschreven worden.

Voor meer informatie:

Marjo Holtland (secretaris)
Hitsberg 39
6125 RB Obbicht
info@ecrevissecomite-obbicht.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *