Historische wandeling op 19 september 2021

Op zondag 19 september 2021 organiseerde het Ecrevissecomité een historische wandeling door Obbicht. Met een rondgang langs ruim twintig oude panden, monumenten en kapelletjes bracht het comité het verleden tot leven voor zo'n 200 deelnemers.

Achtergrond van dit evenement

Stond er niet ooit een huis op die plek? Wat voor winkel stond er ook alweer? Waar nu een huis staat, stond vroeger een boerderij. Dacht ik. Het geheugen laat ons soms in de steek. En de geschiedenis verdwijnt. Het Ecrevissecomité wil het verleden levendig houden. Deze historische wandeling was hier onderdeel van.

Een film impressie van dit evenement

Via onderstaande link kan een film impressie worden gekregen van het evenement. De film is gemaakt door Harrie Savelkoul.

Geschiedenis

Obbicht telt acht rijksmonumenten en acht gemeentelijke monumenten. Kasteel Obbicht en de nabijgelegen kasteelhoeve en de kerktoren zijn enkele rijksmonumenten waar we langs wandelden. Maar nog veel meer. Ook kwamen we langs ruim twintig oude panden, zoals woonhuizen en voormalige winkels. Het bijzondere is dat een deel van de huidige bewoners de geschiedenis van hun pand met ons heeft gedeeld.

Route

Voor iedereen die ons dorp wil leren of nog beter wil leren kennen, is deze wandeling zeer geschikt.  De route begint bij de Harmoniezaal, Koestraat 8 in Obbicht en eindigt bij het Sjöttelokaal (thuisbasis Schutterij Sint Willibrordus) aan de Maas in Obbicht.

De lengte van de route is 4,3 kilometer. De duur is ongeveer 2 uur.

Route boekjes

Wij hebben nog boekjes met de route en achtergrond informatie van de monumenten die voor 5 € per stuk gekocht kunnen worden indien U geïnteresseerd bent om deze wandeling alsnog te maken. De opbrengst gaat naar het project om het uurwerk van de oude kerktoren weer te laten werken.

Voor meer informatie:

Marjo Holtland (secretaris)
Hitsberg 39
6125 RB Obbicht
info@ecrevissecomite-obbicht.nl