Links

De volgende websites geven ook interessante informatie over Obbicht, haar historie en haar activiteiten weer. Wij nodigen u uit ook op deze sites eens rond te kijken.

 1. www.obbeeg.nl
  Dit is site voor en door Obbichtenaren.
 2. www.dorpsplatform-obbicht.nl
  Op deze website staat informatie over het Dorpsplatform en over het dorp Obbicht met achtergrondinformatie en actuele onderwerpen.
 3. www.topotijdreis.nl
  Een hele leuke site van het kadaster waar je vanaf 1850 jaarlijks de nieuwe kadastrale kaart van Obbicht kunt bekijken. Typ Obbicht in het zoekvenster rechts boven en zoom in. Vervolgens via de tijdsbalk links vlieg je door de jaren heen.
 4. www.kb.nl
  Obbicht is ook aanwezig in de Koninklijke National Bibliotheek in Den Haag. Op de homepage vul Obbicht in het zoekvenster en bekijk de Obbicht documentenlijst.
 5. www.rivierparkmaasvallei.eu
  Maasvallei Rivierpark is een grensoverschrijdende organisatie die een hele interessante website heeft over het steeds mooier wordend gebied langs de Maas.
 6. www.bibliotheek.nl
  De Internetbibliotheek waar ook naar Obbicht wordt verwezen als een van de 'Rijksheerlijkheden'. Dit boek ligt ter inzage op Centre Céramique in Maastricht
 7. www.historiesittard.nl
  Een interessante website van onze gemeente met de historie van het hele gebied waar wij wonen.
 8. www.graetheidecomite.nl 
  Informatie over Graetheide (het groene hart van Sittard-Geleen), waaronder actuele informatie over alle plannen om er industrie te vestigen, en veel foto's uit het gebied en verhalen en foto's uit het verleden.
 9. www.hvbicht.nl 
  De Heemkundevereniging “BICHT” is ontstaan uit het comité “K82” dat in 1982 het 75-jarig bestaansfeest van de “St.-Catharinaparochie in Papenhoven-Grevenbicht organiseerde. Na de organisatie van een tweetal kleinere feesten in de parochie, werd in 1984 besloten tot de oprichting van de heemkundevereniging “Bicht”.
 10. www.limburgsevaandels.nl
  Een website met oud Limburgse vaandels waaronder 2 uit Obbicht:
  1) RK Gymnastiekvereniging De Vlugge Maaskanters
  2) Rijwielclub Prins Hendrik.
 11. www.kunstkringarnoldsauwen.be/
  Kunstkring Arnold Sauwen, 'het Ecrevissecomité' uit Stokkem