Facebook berichten van 1999 - 2019

Boekje Glaskunst langs de Maas

Facebook bericht : 28 oktober 2017
 
Veel lof over het boek Glaskunst langs de Maas en de verhalen achter de ramen. Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar.

Europese burger 2017

Facebook bericht : 30 september 2017
 
"Glaskunst langs de Maas" is door de provincie Limburg voorgedragen voor de prijs van "Europese burger 2017" en die is ook aan ons toegekend geweest. Een prachtige prijs voor het Ecrevissecomite waar wij zeer trots op zijn. Dank je wel Jeroen Lenaers voor je inspirerende woorden en de mooie prijs. Dank je wel @deWesjwiever voor jullie prachtige sketch over hoe het allemaal begonnen is. Extra opluistering op de historische plek bij de Keet aan de Maas door @Schutterij Sint Willibrordus. Dank jullie dat we bij jullie te gast mochten zijn. Het was een historische dag om nooit meer te vergeten.

Glaskunst langs de Maas

Facebook bericht : 15 augustus 2017 2014
 
Toen het Ecrevissecomité op vrijdagavond 19 juni 2015 nog laat een cadeau kreeg aangeboden van “De Weshwiever” had niemand kunnen bedenken, dat daar een geweldig groots plan uit voort zou komen.
Het cadeau was een deel van een kerkraam , geschonken door Burg.J.Houben in 1898 bij gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als burgemeester. Het was afkomstig uit de oude Willibrorduskerk van Obbicht. Een van de zes gebrandschilderde ramen die in de nieuwe Willibrordus kerk (1904) een ereplaats kreeg. Bij de afbraak van de kerk in 1984 werden de 6 ramen opgeslagen in de gemeenteloods van de toenmalige Gemeente Born en verdwenen uit het zicht. En nu was daar plotseling die confrontatie met een belangrijk stukje Obbichts Erfgoed.
Niet lang na deze plezierige Obbichtse feestavond besloot het Ecrevissecomité om te onderzoeken of die ramen er nog waren en of het mogelijk en zinvol was om één of meer ramen te restaureren.
Na veel zoeken, poetsen, passen en meten kwamen twee ramen herkenbaar in beeld: ’t H. Mariaraam en ’t St. Gerlachusraam.
Enkele jaren geleden was hier een Oud-Obbichtenaar, Harrie Kösters met zijn vrouw Marjo Holtland, komen wonen. Zij hadden zich vele jaren met glaskunst bezig gehouden.
Harrie wist niet wat hij hoorde en was meteen enthousiast over het idee. Samen met Herman Derix, die de restanten van de ramen jarenlang onderdak had gegeven en leden van het comité werd de oriëntatie gestart. En … met succes.
Dit alles heeft er toe geleid dat in de loop van dit jaar een groots project van start gaat, waarbij vele Obbichtenaren reeds betrokken zijn en nog zullen worden.
Deze website geeft alvast een stukje weer van de start van dit project dat met steun van de Provincie Limburg en de Gemeente Sittard zal worden uitgerold.
Deze website zal het verloop van dit proces blijven volgen en de komende tijd u informeren over de ontwikkelingen op de basisscholen van Obbicht, Grevenbicht en Stokkem. Welke rol het Grensmaasconsortium (Nederland en België) De Heemkunde verenigingen (Ned. En Be.) en vele anderen daarbij spelen.
Op de foto's zie je het begin (foto 1) en het einde (foto 2).

Taegeleech - de Premiaire

Facebook bericht : 24 mei 2014
 
Het wachten op de filmsterren is begonnen. Als ze maar door de menigte kunnen komen...).
 
Wat een sensationele aankomst!
 
De hoofdrolspelers zijn binnen. De film gaat beginnen!

Taegeleech - aankondiging van de Documentaire

Facebook bericht : 1 mei 2014
 
Het Ecrevissecomité sluit het Project Kunstroute: "Kiek ens noa’t veugelke" af met de première van de film "Taegeleech".
 
Aan de hand van de foto's van Reinier Schillings is een documentaire over Obbicht van toen en nu gemaakt.
 
De sterren van de film worden vanaf 18:45 groots onthaalt bij de St. Willibrorduskerk in Obbicht. Iedereen is welkom, gratis toegang.

Onthulling hernieuwd Ecrevissemonument

Facebook bericht : 7 september 2013
 
 

Expositie: "Kiek ens noa't veugelke" - 1 juni 2013

Facebook bericht : 1 juni 2013
 
Expositie: "Kiek ens noa't veugelke"
Deelnemende kunstenaars:
Reinier Schillings, Marlies Blom, Ewoud Boor, Francien Heldens, Anja Deckers, Guido Hahnraths, Ger de Jongh, Eric Oirbons, Ron Roumen, Frits Salden, Ine Salden, René Vencken en Basisschool St. Willibrordus

Wie ein vluch wilj gauwze

Facebook bericht : 1 juli 1999
 
Herman Veugelers bij de opvoering van zijn toneelstuk "Wie ein vluch wilj gauwze".
Kroonprins Willem Alexander was toehoorder bij de première op 1 juli 1999. Ook had Herman een belangrijk aandeel bij het totstandkomen van het monument van de overtocht van Willem van Oranje over de Maas te Obbicht.