Bestuur

Voorzitter

Ik ben Hub Alberts, geboren in Einighausen, sinds mijn 4e levensjaar woonachtig in Obbicht en de trotse voorzitter van het Ecrevissecomité. Nog vaak denk ik met een glimlach aan de verhalen van mijn moeder over “vreuger”. Verhalen die de oude Obbichtenaren wel kennen. Maar waar blijven ze als we ze niet opschrijven? Daar willen we voor gaan zorgen en toegankelijk maken zodat de geschiedenis van Obbicht blijft leven.

Secretaris

Ik ben Marjo Holtland. Nadat ik verspreid over het hele land in verschillende grote steden heb gewoond, waarvan de laatste 30 jaar in Nijmegen, woon ik sinds 2011 in Obbicht.
Mijn nauwe betrokkenheid bij het project Glaskunst langs de Maas in 2017 leidde vanzelfsprekend tot een aangename kennismaking met het Ecrevissecomité.
Op 12 oktober 2019 trad ik toe tot het bestuur in de functie van secretaris.

Penningmeester

Ik ben Egbert de Jong en woon in Obbicht sinds 1999. Sinds 12 oktober 2019 ben ik bij het Ecrevissecomité als de penningmeester. Oorspronkelijk kom ik uit Weesp. Vanwege het feit dat ik en mijn gezin goed geworteld zijn in Obbicht, ben ik ook geïnteresseerd geraakt in de historie van het dorp aan de prachtige Maas. Naast het Ecrecissecomité ben ik ook nog lid van de Obbichtse schutterij en de Onderwatersportvereniging het Anker (OVA) in Buchten.

Bestuurslid

Mijn naam is Jan Demandt, geboren in Obbicht en met een “Obbichts hart” woonachtig in Echt. Ik ben vanaf de oprichting van het Ecrevissecomité lid van het comité. Bij start van het comité, waarbij het organiseren van de Ecrevissefeesten van 1979 centraal stonden, was ik samen met Harrie op den Kamp belast met PR zaken. Na afloop van de Ecrevissefeesten  werd ik penningmeester. Deze functie heb ik vervuld tot 2019.

Bestuurslid

Mijn naam is Patrick Brouwers en ik ben geboren en getogen in Obbicht. Nadat ik geschiedenis heb gestudeerd, ben ik gaan lesgeven op het Graaf Huyn College in Geleen. Via mijn werk als docent zijnde probeer ik jongeren enthousiast te maken voor het vak geschiedenis en betrek ik daarbij zoveel mogelijk de lokale historie. Het cultureel erfgoed, de monumenten en de historie van ons mooie maasdorp Obbicht heeft mij al van jongs af aan geïnteresseerd. Naast mijn werk in de gemeenteraad waar ik Obbicht in mag vertegenwoordigen, ga ik me inzetten als bestuurslid van het Ecrevissecomité voor al het moois wat Obbicht te bieden heeft!

Bestuurslid

Ik ben Mark van Seggelen, journalist, theatermaker en scenarist. Mijn interesse ligt bij de historie en dan speciaal in die van Obbicht. En met een gezonde nieuwsgierigheid leer ik mijn omgeving beter kennen. Dat zijn de eenvoudige redenen dat ik lid ben geworden van het Ecrevissecomité. En met een gezonde dosis creativiteit hoop ik een bijdrage te leveren aan het comité. Momenteel beheer ik onze Facebook pagina en deze website.

Bestuurslid

Ik ben René Kusters, ik ben geboren en getogen in het mooie Maasdorpje Obbicht.
Waarom bestuurslid van het Ecrevissecomité?
Daar dit een mooie gelegenheid voor me is om mee te helpen de  geschiedenis en de (oude) verhalen van Obbicht te bewaren en naar de toekomst toe veilig te stellen. Zelf leer ik daarbij ook meer van de geschiedenis van Obbicht.

Bestuurslid

Ik ben Anne van Nierop geboren en opgegroeid in Sittard-Geleen.

Door de aankoop van het voormalig gemeentehuis van Obbicht, om te werken en wonen zijn we met ons gezin in  1984 in dit prachtige maasdorp beland. Vanaf het begin voelden wij ons opgenomen en geen buitenstaanders. Misschien ook mede door Herman Veugelers die in zijn lessen aan de Pabo Maastricht, waar ik toen studeerde, regelmatig met groot enthousiasme over zijn geliefde Obbicht sprak. Geschiedenis heeft altijd mijn interesse gehad, en ik hoop dan ook als bestuurslid mijn steentje te kunnen bijdragen om het huidige en toekomstige erfgoed van Obbicht te kunnen behouden en archiveren. Tevens de jeugd enthousiasmeren om de waarde   en schoonheid van hun dorp te zien en proberen om ze hierin actief te betrekken.

Voormalige bestuursleden

Harrie Op den Kamp

Ger Heldens

Herman Derix

Wil Op den Kamp

Jean Knoors

Zef Tummers

Martin Link

Bèr Haan

Bart Verheijen

Herman Veugelers

Willy Frenken

Jos Quadackers

René Vencken

Wil Leurs

 

René Vencken

Math Kentgens

John Smits

Jacques Engels

Guus Janssen

Mirjam Knoors