Voormalig café van Mientje

Ecrevissestraat 26

Sinds 21 jaar wonen Marcel en Vera op 't Roodt in dit pand aan de Ecrevissestraat, hoek Langs de Beek. Het huis dateert van ± 1900 .

In elk geval in 1913 had Toon Hecker er al een café. In dat jaar richtte hij namelijk in het café Rijwielclub Prins Hendrik op. De Rijwielclub ging hoogstwaarschijnlijk ter ziele vòòr de Tweede Wereldoorlog.

Wat nog overgebleven is, is het vaandel van de wielerclub dat te bezichtigen is in “de Huiskamer” aan de Obbichter Markt.

De Obbichtse Rijwielclub Prins Hendrik in 1933 mèt vaandel tijdens de processie bij de inhuldiging van het Heilig Hartbeeld voor de kerk in de voormalige Dorpsstraat, nu Ecrevissestraat. Links met de fiets aan de hand is Tinus Hecker te zien. De foto werd gemaakt op de plaats waar de Dorpstraat (nu Ecrevissestraat) de Kingbeek bereikte bij de winkel van Tinus Hecker.

Tot ongeveer 1980 woonden twee kinderen van Toon in dit pand, broer en zus Tinus en Mientje Hecker.

Mientje had er een café: café Mientje, in de volksmond ook wel de Mimibar genoemd De ingang van het café zat destijds aan de schuine zijde van het pand; dat treffen we vaker aan in Obbicht want ook in café Sparta zat de deur aan de schuine zijde. De ramen links en rechts van de deur behoorden aan het café toe.

In het linker gedeelte van het pand was de showroom gevestigd van de fietsenwinkel van Tinus Hecker ofwel: Tinus vandenHecker. Tinus was dealer van het zeker destijds gerenommeerde fietsenmerk Gazelle.

In de aanbouw aan de zijde van Langs de Beek was de fietsenwerkplaats van Tinus.
Rond 1980 is het hele pand verkocht, opgeknapt en veranderd in een woonhuis.