Het Kelderke, officieel La Caverne (door Paul Fox)

Discotheek in Obbicht

Met als aanleiding de eerste reünie van La Caverne ( ’t “Kelderke” ) in april 2007  schreef de uit Geleen afkomstige diskjockey Paul Fox, die in de jaren 1967 tot 1973 de plaatjes aan elkaar praatte, zijn verhalen over die tijd.

In het patronaat

Op zijn 15e ontmoette hij op de Technische School een jongen uit Obbicht, Jan Hendrix, die net als hij in de vrije tijd veel knutselde en met techniek bezig was: versterkers bouwen, muziek maken en die versterkers moesten natuurlijk ook op hoog volume uitgeprobeerd worden.

In die tijd was er in Obbicht een vereniging genaamd de KAJ (Katholieke Arbeiders Jongeren), gehuisvest in het patronaat in de Ecrevissestraat.

Hun activiteiten bestonden o.a. uit het organiseren van een gezellige zaterdagavond eens per vier weken voor de jeugd van Obbicht: een glaasje fris, een pilsje en zelfs een dansje.

Jan en Paul werden door het toenmalige bestuur van de KAJ, te weten Jacques op den Kamp, Bert Creemers en Harry Houben e.a. benaderd om tijdens die bijeenkomsten muziek te maken.  Het waren voor die tijd prachtavonden met naar schatting 10 à 20 bezoekers. Jan en Paul zorgden voor wat sfeerverlichting (dimmers bestonden er nog niet) en na lang sparen hadden ze zelfs geld bij elkaar om een black-light tl-lamp te kopen: witte tanden, witte overhemden en witte jurkjes lichtten op in de duisternis van de feestelijkheden.

Bestuurslid Bert, werkzaam bij Philips Eindhoven, kon met een fikse korting een stereoversterker met twee boxen van elk 8 watt kopen die voortaan werden ingezet om de muziek in het patronaat te verzorgen.