Kempenweg 11

De familie Van der Wal bewoont dit uit 1904 daterende pand. Tenminste: volgens officiële gegevens is het gebouwd in 1904.  De familie twijfelt aan deze informatie omdat ze onder een van de vloeren van de eerste verdieping kranten uit 1912 hebben gevonden.

Het huis is gebouwd door de familie Jaspers in de Maasland stijl. Voor zover bekend is er nooit een bouwtekening gemaakt, of in ieder geval bij de gemeente gearchiveerd. Dhr. Van der Wal heeft gehoord dat de heer Jaspers de burgemeester van Obbicht persoonlijk heeft ingelicht over zijn bouwplannen. De burgemeester vond het prima en zou het resultaat wel komen bekijken. Dat ging destijds iets gemakkelijker dan nu...

Het huis heeft meerdere functies gehad. Voordat de huizen in o.a. de Dirckincklaan waren gebouwd, was er een appelboomgaard achter het huis. De  kelder van de schuur, die is geïsoleerd met kurk met een stuclaag eroverheen, is gebruikt voor de opslag van appels. Later was er een eiercentrale gevestigd. De eieren werden uit de buurt naar dit huis gebracht, gesorteerd en doorverkocht. Verder was de Boerenleenbank gevestigd in het huis. Een bordje van de Boerenleenbank en een reclame/aankondigingsbord van Het wonder van Obbicht in 1972 waren weggestopt onder het pannendak van de schuur.