Nieuwjaarswensen 2022

Alweer twee jaar geleden op 24 december 2020 om 18u00 ging deze website van het Ecrevissecomité in de lucht aan het einde van het eerste jaar met Corona beperkingen. Wij hoopten toen via onze website de burgers van en geïnteresseerden in Obbicht enkele leuke momenten te bezorgen met historische informatie en films over ons mooie dorpje. Sindsdien is de website sterk uitgebreid dankzij medewerking van de bevolking.

In 2022 hebben we weer een aantal succesvolle acties ondernomen:
1)  in het voorjaar op 12 maart het reinigen van de monumenten en het opschonen van het kasteelpark tijdens het NLdoet weekend.
2) de 4 mei bijeenkomst met de officiële onthulling van het gerenoveerde oorlogsmonument aan de brug
3) het plaatsen van de QR-informatiebordjes bij de verschillende monumenten in Obbicht, een project gerealiseerd dankzij een subsidie van het prins Berhnard Cultuurfonds van het Oranjefonds.
4) de renovatie van de Sjtein van Stokkem met plechtige onthulling op 1 oktober.
5) de eerste Ecrevisseavond op 16 november in het Torpshoes waar we met elkaar oude films en foto's bekeken

In het voorjaar van 2023 gaat de tijd weer vooruit lopen in Obbicht. Binnenkort zal hier verder over gecommuniceerd worden.

Wij zijn nog altijd op zoek naar nieuw historisch materiaal. Mocht U nog oude boekjes, foto’s of films hebben van Obbicht dan zouden we die graag scannen, digitaliseren en publiceren. Contacteer in dat geval een van de bestuursleden.

Tenslotte wensen wij alle volgers van het Ecrevissecomité een gelukkig Nieuwjaar.

Hub, Marjo, Egbert, Anne, Mark, Wil, Patrick, Jan