Kerstgroet en nieuwjaarswensen 2021

Alweer een jaar geleden op 24 december 2020 om 18u00 ging de website van het Ecrevissecomité in de lucht aan het einde van het eerste jaar met Corona beperkingen. Wij hoopten toen via onze website de burgers van en geïnteresseerden in Obbicht enkele leuke momenten te bezorgen met historische informatie en films over ons mooie dorpje. Sindsdien is de website geleidelijk aan uitgebreid. Onder andere met alle Facebook berichten, nieuwe films, en sinds kort ook een bibliotheek een download sectie én in het tabblad ‘over Obbicht’ een nieuw gedeelte ‘Obbicht van toen naar nu’ met verhalen over de monumenten, kapelletjes, oude huizen, … in Obbicht. Deze verhalen zullen in ons volgend project gelinkt worden via QR-codes aan de bordjes die in Obbicht in 2022 bij deze plekken geplaatst gaan worden.

Wij zijn nog altijd op zoek naar nieuw historisch materiaal. Mocht U nog oude boekjes, foto’s of films hebben van Obbicht dan zouden we die graag scannen, digitaliseren en publiceren. Contacteer in dat geval een van de bestuursleden.

In 2021 hebben we gelukkig één succesvolle buitenactiviteit kunnen organiseren met meer dan 200 deelnemers. De historische wandeling op zondag 19 september. In 2022 hopen we in het najaar weer met een evenement te komen. Wat? Dat blijft nog even geheim ?.

Mocht U nog een cadeau zoeken voor de Kerstdagen dan hebben we nog twee aanraders:

  1. Het boekje van de historische wandeling van Obbicht (2de druk) te verkrijgen voor 5 €, via een verzoek per mail (info@ecrevissecomite-obbicht.nl), bij Hub Alberts, Marjo Holtland, Egbert de Jong of Wil Leurs. De opbrengst gaat naar de elektrificatie van het oude torenuurwerk.
  2. De historische film over Obbicht met tekst en muziek te verkrijgen à 14 € (18 € in geval van verzending) bij Jo Perebooms (jperebooms@home.nl) in Obbicht. Opbrengst gaat naar het Hospice in Born.

Tenslotte wensen wij alle volgers van het Ecrevissecomité een fijn Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar met hopelijk een einde aan de Corona crisis zodat we ons ook vaker buiten in het dorp kunnen presenteren tijdens leuke evenementen.

Hub, Marjo, Egbert, Mark, Wil, Patrick, Jan